slovensky magyar english
logo logo

Márvány technika

Freskó és dekoráció festésén kívül még belterek festésével is foglalkozok.

Az antik mész (calce antica) és a velencei stukkó (stucco veneziano) sima, tükröződő és dekoratív vakolat, amyel a belterekben a luxus és elegancia érzését váltja ki. A kettő közt a főbb különbség, hogy az antik mész páraáteresztőbb és fényesebbre csiszolható. A velencei stukkót viasszal kell kezelni ahhoz, hogy eléggé fényes legyen. Ez a viasz víztaszító és nehezebben koszolódik, ezért használják fürdőszobákban és vízzel és kosszal érintkező felületeken.

stucco veneziano, calce antica)

A festményeim alapjaként egy márványra hasonlító vakolatot használok, ez a vakolat önmagában is szép, dekoratív. E vakolat összetétele tiszta, hosszú ideig érlelődő mész, amely száradás és beérés után egy nagyon kemény és időtálló vakolattá képződik. Nagyon hosszú élettartamú, színe nem fakul, súrlódással, kisebb mechanikus terheléssel nem változik, mivel természetes mész, ezért lég- és páraáteresztő.

Ez a márványvakolat hasonló mint a valódi márvány: tükörsima, fényes, tartós, hideg felületű és több szín kavalkádja.

Mivel ebben a vakolatban több szín keveredik, nem egyforma színkitöltésű, ezért könnyen javítható. Ez azt jelenti, hogy a vakolat sérülésénél nem kell újra festeni az egész falat, hanem csak a sérült részt. Ez a többi festési módszernél szinte lehetetlen, mert az új szín árnyalata eltér a régitől.

márvány technika

Ez a festési technika nem sokkal drágább a hagyományos festésnél, pláne ha a tartósságát és időtállóságát is figyelembe vesszük.

A "márványvakolat" minimum két kiegyenlítő rétegből (glettelt sima fal), két simító (antik mész) és a végén egy színes "márványos" réteg antik mészből áll. A rétegek száma a falfelület és a vakolat minőségétől függ. A végső réteg nagyon sima, fényes és sok színárnyalatban kivitelezhető. A színek palettája végtelen, bekeverésük a kliens kívánsága szerint megvalósítható. Erre az alapra aztán freskót, ornamentikákat, dimenziós kereteket lehet festeni, melyek a belteret egészen más stílusba alakítják át. Sok referencia munka áll rendelkezésemre. Ezzel a márványvakolattal sok templom, műemlék, hotel, bár, étterem, iskola és magánlakás lett felújítva.

 

Márvány glett példák (stucco veneziano, calce antica):

Márvány vakolat (Calce Antica, Stucco Veneziano) Márvány vakolat (Calce Antica, Stucco Veneziano) Márvány vakolat (Calce Antica, Stucco Veneziano) Márvány vakolat (Calce Antica, Stucco Veneziano) Márvány vakolat (Calce Antica, Stucco Veneziano) Márvány vakolat (Calce Antica, Stucco Veneziano) Márvány vakolat (Calce Antica, Stucco Veneziano) Márvány vakolat (Calce Antica, Stucco Veneziano)

 

Főoldal
Kapcsolat
Megosztás